Doğalgaz Arıza Numarası

doğalgaz arıza numarası

Doğalgaz arıza numarası telefon kullanarak doğalgaz arıza bildirimi yapabilirsiniz.Doğalgaz kaçaklarında hemen doğalgaz vanalarını kapatıp bulunan ortamdaki havalandırma alanlarını kapıları, pencereleri açılması gerekiyor.Gaz kaçaklarında boru patlamaları apartmanda gaz kokusu gibi durumlarda doğalgaz arıza hattını aranması gerekmektedir.

Doğalgaz Kaçaklarında Yapılması Gerekenler.

Bulunan ortamdaki doğalgaz vanalarını kontrol edip kapatıp derhal ortamı havalandırmak kapıyı pencereyi açmak doğalgaz renksiz olduğundan görülmesi güç olup ancak koku ile anlaşılabilir kokusu çürük sarımsak'a benzer.
Gaz kaçağı olduğunu düşündüğünüz yerde kıvılcım çıkarta bilecek aletler kullanmayınız çakmak, kibrit vs kapı zilini evdeki lambaları telefonları kullanmayınız en ufak bir kıvılcımda gaz parlayabilir bir an önce vanayı kapatıp ortamı havalandırınız eğer sonuç alamıyorsanız derhal doğalgaz arıza telefon numrası ile yetkilileri arayınız.

Doğalgaz arıza numarası 187 'dir.Bütün illerde sabit numara ile doğalgaz yetkililerine ulaşabilirsiniz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, vs bütün şehirler tek numara üzerinden acil hattı kullanabilir.7 Gün 24 saat kesintisiz hizmet veren doğalgaz arıza 187 hattı'na ihbar verirken heyecanlanmadan soğuk kanlı bir şekilde adresinizi açık veriniz.

Doğalgaz Yangınlarında Alınacak Önlemler

Doğalgaz yangınlarında binanın ana vanasını kapatmadan müdahele etmemelidir.Ve derhal itfaiye ve doğalgaz acil 187 yi aramaları gerekmektedir.



1 yorum: